admin

/admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 15 blog entries.
30 12, 2018

Sampai hati dia cakap macam tu kat aku..!

By |2018-12-30T06:36:57+00:00December 30th, 2018|Categories: Blog|Comments Off on Sampai hati dia cakap macam tu kat aku..!

Nie nak share cerita tentang kawan iza, Amy namanya. Amy ada msg iza sebelum nie… Berat Amy semakin naik sejak 6 bulan lepas, selera makan menggiler katanya.. Habis tang perut, peha dan lengan jadi besar… Jadi stres betul, semua baju tak muat.. segannya kak iza Seminggu slps tu… Iza ada terima msg dari Amy [...]

30 12, 2018

Nak KURUS Dengan Lebih Mudah?

By |2018-12-30T06:42:26+00:00December 30th, 2018|Categories: Blog|0 Comments

Anda Mengalami MASALAH... BERAT bertambah? Perut BUNCIT? Cepat rasa PENAT? Pergerakan TERBATAS? Sakit LUTUT & TUMIT? Selera makan BESAR? TIADA masa? Malas untuk BERSENAM? Pakej Pelangsingan MAHAL? Nak kami BANTU..? BERITA BAIK..!! Anda berada di tempat yang betul untuk membantu anda mencapai impian anda itu. Jadi, teruskan membaca sehingga ayat [...]

23 12, 2018

Merungkai Punca dan Penyelesaian Obesiti

By |2018-12-30T03:27:59+00:00December 23rd, 2018|Categories: Uncategorized|Comments Off on Merungkai Punca dan Penyelesaian Obesiti

Merungkai Punca dan Penyelesaian Obesiti “Abang..! Tengoklah, ayang dah tak boleh pakai baju lama lagi..” Keluhan sebegini begitu sinonim dengan wanita terutama yang sudah melahirkan anak. Meskipun sudah sekian lama, ramai di kalangan wanita sukar lari daripada masalah pertambahan berat badan atau dikenali obesiti. Topik ini seringkali diperdebatkan namun bagaimanakah yang dikatakan cara [...]

10 10, 2017

Check BMI Anda

By |2018-12-30T07:08:07+00:00October 10th, 2017|Categories: Blog|0 Comments

APA ITU BMI (BODY MASS INDEX)? BMI (body mass index) atau indeks massa tubuh adalah angka yang menyatakan perbandingan berat badan (dalam kilogram) terhadap kuadrat tinggi badan (dalam meter). KEGUNAAN BMI BMI adalah salah satu indikator kadar relatif lemak tubuh seseorang yang sudah dewasa dengan usia 20 tahun ke atas. BMI digunakan untuk [...]