Blog

/Blog
30 12, 2018

Sampai hati dia cakap macam tu kat aku..!

By |2018-12-30T06:36:57+00:00December 30th, 2018|Categories: Blog|Comments Off on Sampai hati dia cakap macam tu kat aku..!

Nie nak share cerita tentang kawan iza, Amy namanya. Amy ada msg iza sebelum nie… Berat Amy semakin naik sejak 6 bulan lepas, selera makan menggiler katanya.. Habis tang perut, peha dan lengan jadi besar… Jadi stres betul, semua baju tak muat.. segannya kak iza Seminggu slps tu… Iza ada terima msg dari Amy [...]

30 12, 2018

Nak KURUS Dengan Lebih Mudah?

By |2018-12-30T06:42:26+00:00December 30th, 2018|Categories: Blog|0 Comments

Anda Mengalami MASALAH... BERAT bertambah? Perut BUNCIT? Cepat rasa PENAT? Pergerakan TERBATAS? Sakit LUTUT & TUMIT? Selera makan BESAR? TIADA masa? Malas untuk BERSENAM? Pakej Pelangsingan MAHAL? Nak kami BANTU..? BERITA BAIK..!! Anda berada di tempat yang betul untuk membantu anda mencapai impian anda itu. Jadi, teruskan membaca sehingga ayat [...]

10 10, 2017

Check BMI Anda

By |2018-12-30T07:08:07+00:00October 10th, 2017|Categories: Blog|0 Comments

APA ITU BMI (BODY MASS INDEX)? BMI (body mass index) atau indeks massa tubuh adalah angka yang menyatakan perbandingan berat badan (dalam kilogram) terhadap kuadrat tinggi badan (dalam meter). KEGUNAAN BMI BMI adalah salah satu indikator kadar relatif lemak tubuh seseorang yang sudah dewasa dengan usia 20 tahun ke atas. BMI digunakan untuk [...]

5 10, 2017

33 Tips Turunkan Berat Badan

By |2018-12-30T07:17:33+00:00October 5th, 2017|Categories: Blog|0 Comments

DIET PEMAKANAN Mari kita bermula dengan tip-tip diet dan pemakanan dahulu... Makan 5-7 hidangan kecil berbanding 3 hidangan besar (sarapan, makan tengahari dan makan malam). Kaedah ini bukan sahaja bagus untuk membantu anda mengawal nafsu atau selera pemakanan malahan dapat jadikan anda kekal bertenaga sepanjang hari. . Jangan skip hidangan. Ini tidak akan membantu anda kuruskan badan [...]